If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
eproHD, ако си видял усукания тампон след като си вдигнал колата и гумата се е отлепила от земята, демек амортисьора е опънат надолу от пружината, смятам, че е нормално. Замисли се. Ако е стегнат в равновесно положение, е нормално като вдигнеш колата на крик, да го видиш усукан. Също ще го видиш усукан, ако качиш същото колело на висок бордюр. Тогава ще е усукан в другата посока. Гледал съм на моята 156-ца, при стегнат в равновесно положение болт на вилицата, тампона изглежда изместен спрямо корпуса на носача. Все пак колата с килограмите си го натиска надолу. Обясни по-добре или сложи снимков материал. Аз не си вадя хляба с монтьорство, не съм адвокат на никого. Искам истината да изплува. И аз съм се връщал в сервиза на следващия ден да питам кога е стегнат болта. След като ме изгледаха и питаха " Що бе? ", разбрах, че не е както трябва, намерих канал и развих и завих. И готово. Без нерви! Гледай по-философски на нещата. С годините ще видиш, че няма смисъл да наказваш себе си.
Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Супер, точно такива тарикати-разбирачи ако изчезнат и/или си стоят у странско ще цъфнем Лично мнение.
На теб acho щях да ти кажа нещо...но ще си замълча ! Но ще допълня ако бях тарикат щях да си стоя в моята си родина а не някъде си !И последно селските тарикати са именно от там дето си ти !
---------- Post added at 09:20 ---------- Previous post was at 09:10 ----------
eproHD, ако си видял усукания тампон след като си вдигнал колата и гумата се е отлепила от земята, демек амортисьора е опънат надолу от пружината, смятам, че е нормално. Замисли се. Ако е стегнат в равновесно положение, е нормално като вдигнеш колата на крик, да го видиш усукан. Също ще го видиш усукан, ако качиш същото колело на висок бордюр. Тогава ще е усукан в другата посока. Гледал съм на моята 156-ца, при стегнат в равновесно положение болт на вилицата, тампона изглежда изместен спрямо корпуса на носача. Все пак колата с килограмите си го натиска надолу. Обясни по-добре или сложи снимков материал. Аз не си вадя хляба с монтьорство, не съм адвокат на никого. Искам истината да изплува. И аз съм се връщал в сервиза на следващия ден да питам кога е стегнат болта. След като ме изгледаха и питаха " Що бе? ", разбрах, че не е както трябва, намерих канал и развих и завих. И готово. Без нерви! Гледай по-философски на нещата. С годините ще видиш, че няма смисъл да наказваш себе си.
Усукания тампон съм го видял преди колата да е вдигната !Също присъствах в сервиза когато ги монтираха и ги стегнаха в горно вдигнато положение на колата в въздуха !Казах им ,че не се стягат така но ми отговориха да мълча и да не се правя че много знам.После като я свалят щели да ги затегнат долу през тях не е била минала една или две Алфи ,та аз ще им казвам как се стягат и ме изпратиха да си пия кафето.
Но сега просто усещам,че нещо не е наред ,има едно по силно люлеене на колата и в най малката дупка или не ревност.Мисля,че е от напрежението в тампоните така мисля може и да греша!Ще ги отвия на канал и ще ги стегна както трябва и ще видя дали греша!Та за това и питам с колко-каква сила се стяга болта!
Може да минеш и без канал.Взимаш едно трупче и пускаш докато застане в работно положение, или още един крик-тип крокодил и с него натягаш пружината до работно положение, след което затягаш болта.Според мен много се вживяваш с този динамометричен ключ.Точно тези болтове ги затягах с все сила с нормално удължение за 1/2 , като за рамо използвах и ключа за смяна на гумите.Най вероятно съм ги презатегнал, но.......
Може да минеш и без канал.Взимаш едно трупче и пускаш докато застане в работно положение, или още един крик-тип крокодил и с него натягаш пружината до работно положение, след което затягаш болта.Според мен много се вживяваш с този динамометричен ключ.Точно тези болтове ги затягах с все сила с нормално удължение за 1/2 , като за рамо използвах и ключа за смяна на гумите.Най вероятно съм ги презатегнал, но.......
Вече го направих точно с трупче !Благодаря ти все пак !Относно ключа може и да се вживявам но като го имам за какво да седи....за сведение ги затегнах 130 Nm.Също охлабих и 4 болта на стабилизиращата щанга както колата си беше на гумите за нея има достъп това да се прави..После ги стегнах отново понеже и нея я стягаха в въздуха като сменяха носачите.Нея я развиха за да може да иде нагоре и да влязат носачите !За мен истината е който може да си прави колата сам !Разбира се това дето му позволява наличния инструмент и умения и знания !
P.S
Направих тест драйв и се оказах прав..няма го това полюшкване и от най малката неравност както писах по напред в темата все едно е друга кола !Още един път благодаря на отзовалите се по моите питания
Comment